Personal Assistants Network - AmCham Serbia

Dan posvećen ličnim asistentima

Mreža ličnih asistenata pri Američkoj privrednoj komori organizovala je krajem decembra panel diskusiju o izazovima sa kojima se svakodnevno susreću lični asistenti, kao i o značaju kontinuirane edukacije i profesionalnog razvoja zaposlenih na ovoj poziciji. Svoja iskustva podelile su Milica Kaličanin, asistentkinja savetnice za ljudske resurse u kabinetu predsednice Vlade RS, i Aleksandra Jovičić, asistentkinja Upravnom odboru u kompaniji TeleGroup.

Posao ličnog asistenta podrazumeva izuzetno dobre organizacione sposobnosti, jasno postavljanje prioriteta i sposobnost upravljanja stresom. Usled velikog obima različitih zadataka i neophodnosti rada pod pritiskom i sa kratkim rokovima, panelistkinje su istakle da je izuzetno važno napraviti balans između posla i privatnog života.

Ivona Simić, savetnica predsednice Vlade RS zadužena za pitanja ljudskih resursa, bila je gost iznenađenja. Ona je napomenula da je profesionalni razvoj za lične asistente jednako važan kao i za zaposlene na drugim pozicijama, a da je često nepravedno zanemaren.

Klinknite ovde za detalje o panelu.