HR (Human Resources)

Engleski izraz HR, odnosno HRM (Human Resources, odnosno Human Resources Management) prevodimo kao upravljanje ljudskim resursima, jer je dobro vođen tim pravi resurs – izvor velike vrednosti.

team_iconOva funkcija u praksi nosi različite nazive – od nekadašnjeg “kadrovsko odeljenje”, do najsavremenijih trendova (“strategija ljudstva”, “upravljanje talentima”, “odeljenje za održivost” i sl.).

Kako god je zvali, ona je ključna poluga uspeha u poslu.

I upravljanje ljudskim resursima poslednjih godina preobražava tehnologija. Globalno tržište, masovno učenje, veštačka inteligencija, pretraživanje pojmova, selekcija kandidata prema ključnim rečima – sve to znači da i za vas može da radi idealna osoba iz bilo kog kutka sveta.

Tehnologija ubrzava i širenje informacija, olakšava stručne razmene i podelu znanja. Od rutinske administrativne aktivnosti, upravljanje ljudskim resursima je preraslo u interdisciplinarnu nauku sa istraživačkim zvanjima najvišeg stepena, omeđenu psihologijom, andragogijom, ekonomijom i pravom.

I najzad, tehnologija napreduje tolikom brzinom da je gotovo nemoguće pratiti sve aplikacije za HRM i načine njihove primene u praksi. Svakodnevno se podiže prag stručnosti potreban za savladavanje konkretnih aktivnosti unutar struke.

Ljudi se sve više specijalizuju za samo jedan deo posla – ili za akviziciju talenata, ili za merenje i ocenjivanje učinka, ili za obuku pojedinaca i razvoj tima, ili za strateško planiranje, ili za pravne ili fiskalne teme.

To znači da vam u praksi treba ili sve više stručnjaka različitih profila, ili spoljna stručna podrška za sve te raznovrsne izazove.